-->

Wednesday, 15 October 2014

Mealshake Shaklee pengganti zat yang hilang dari makanan si kecil

Mungkin ramai ibu bapa tidak ambil tahu tentang zat yang terkandung dalam makanan anak anak kita. Dengan cara pemasakan atau pun penyimpanan makanan akan membuatkan zat atau nutrien yg terkandung dalam makanan boleh hilang tanpa di sedari.

Kadang kadang anak anak juga tidak di beri nutrien lengkap pemakanan seperti buahan, sayuran , protien dan karbohidrat. Maka tumbesaran anak anak akan terbantut kerana kekurangan nutrien dalam makanan.

Dengan Pengambilan makanan tambahan untuk anak anak, akan menjadikan anak anak sihat, cergas dan cerdas. Selain itu penyakit alaf baru juga dapat di hidarkan kerana nutrien tersebut telah membantu meningkatkan sistem imun dalam badan anak anak.

Mealshake adalah makanan tambahan semula jadi yang di perbuat 100% dari tumbuhan. Pelbagai vitamin dan nutrien yang terkandung di dalam Mealshake dapat membantu menambah nutrien yg hilang dari makanan anak anda.

Selain Kanak kanak, Mealshake juga amat bagus untuk dewasa. Jom lihat info yang terdapat tentang Mealshake ini:

 
6 fakta tentang Mealshake:
1. Nutrisi Lengkap

Menyediakan 24 jenis vitamin A- Z ,mineral dan ‘Trace Mineral’.Kekurangan ‘trace mineral’ akan memberi kesan kepada penyerapan vitamin-vitamin dan menyebabkan enzim tidak aktif. Ia juga mengandungi soya lecithin yang bertindak dengan vitamin larut lemak. *Sesuai untuk mereka yang ‘susah’ menelan pil dan juga mereka yang ingin menjaga berat badan.
 
2. Membekalkan Nutrien Kepada Sel-sel

Kaya dengan protein (tidak mengandungi laktosa) yang membantu dalam membentuk kulit, kuku, rambut,organ-organ, darah, sel-sel imunisasi dan sebagainya. *Badan lebih sihat. Malah Protien juga penting untuk penghasilan susu badan.Sangat sesuai untuk ibu-ibu yang menyusukan anak.
 
3. Untuk Pembesaran

Mengandungi asid folik, Biotin, kaya dengan kalsium dan magnesium yang diperlukan untuk membina tulang dan sel-sel dalam proses membesar. *Sesuai untuk tumbuhbesaran anak-anak dan juga sesuai untuk ibu-ibu yang sedang mengandung.

4. Anti-oksida

Mengandungi vitamin A, C, E, zink dan selenium yang merupakan komponen anti-oksidan untuk anti-penuaan. *Sesuai untuk mereka yang ingin kelihatan lebih muda dan mementingkan kecantikan.
 
5. Pemulihan Kulit

Mengandungi lengkap vitamin B-Kompleks, iron, copper untuk membentuk sel darah merah yang sihat, sekali gus meningkatkan warna kulit. *Sesuai untuk mereka yang inginkan kulit yang cantik dan halus mulus.
 
6.Detox

Kaya dengan serat yang membantu (peristalsis kolon dan perut / buang air besar) untuk menyingkirkan lemak berlebihan dan bahan buangan daripada kolon dan perut. *Sesuai untuk kanak-kana serta orang dewasa yang sering mengalami masalah sembelit.
 
jom Kite lihat apa kata mereka yang telah mengamalkan Mealshake Shaklee :
 
 

 
 Kepada ibu bapa yang mempunyai anak athma, tak salah kiranya memberi anak anda dengan Mealshake shaklee dan dapat menjimatkan wang hospital serta dapat mengurangkan kerisauan anda sendiri.


Hubungi saya untuk pembelian Produk Shaklee:
Contact Num : +60149132617
Whats app : +60149132617
We Chat : skeen62
Instagram : iamsakeenaabuhaisan
Email : sakeenaabuhaisan@yahoo.com

**Percuma konsultansi setiap produk dengan pembelian produk Shaklee dari saya.

" saya bukan doktor mahupun ahli nutrisi , tapi saya akan bantu anda dapatkan kesihatan yang terbaik. In Sya Allah"
No comments:

Post a Comment