-->

Thursday, 20 November 2014

Minyak ikan mana yang terbaik?

Inuits, satu kaum Eskimo di Greenland, mempunyai 42 perkataan untuk salji tetapi tidak mempunyai satu patah perkataan pun untuk penyakit jantung. Mengikut Dr. Caroline Shreeve, kaum Inuit jarang mendapat mana-mana jenis penyakit jantung. Sebabnya, makanan utama mereka adalah lemak dan daging singa laut dam ikan air sejuk.

Minyak ikan laut dalam mengandung asid lemak Omega-3 yang terdiri dari EPA dan DHA, ia-itu asid lemak yang sangat diperlukan tubuh kita. Ianya boleh didapati dengan banyaknya di dalam ikan air sejuk berlemak tinggi seperti mackerel, kod, salmon, kerapu, jerung, sardin dan ikan todak. Apa manfaat kesihatan yang boleh kita perolehi dari minyak ikan? Baca seterusnya:

Tanpa asid lemak dalam makanan harian kita, kita mengambil satu langkah ke arah kematian. Asid lemak yang sangat diperlukan tubuh kita terbahagi kepada dua: Omega-6 EFAs and Omega-3 EFAS. Omega-6 boleh diperolehi dari minyak sayuran dan Omega-3 dari minyak ikan dan beberapa minyak lain.

Para saintis dan doktor berpendapat bahawa peningkatan kes sakit jantung, hipertensi, darah tinggi, obesiti, kencing manis, penuaan dan kanser jenis tertentu adalah disebabkan pengambilan Omega-3 dan Omega-6 yang tidak seimbang.

EPA dan DHA, juga dapat membantu dalam pencegahan aterosklerosis, serangan jantung, kemurungan dan beberapa jenis kanser. Permakanan tambahan minyak ikan juga telah terbukti berguna untuk merawat artritis reumatoid, kencing manis, penyakit Raynaud dan kolitis ulseratif.

Banyak lagi penyakit dan keadaan yang dapat diatasi dengan pengambilan minyak ikan.  Apa pun jika diambil secara berlebihan mungkin akan membawa kemudharatan tetapi sekiranya tidak diambil langsung, seperti asid lemak, juga boleh membawa kemudharatan. Bertanyalah kepada pakar permakanan, berapa banyak ikan yang perlu anda makan sesuai dengan umur dan keadaan kesihatan anda.

Bagi mereka yang tidak suka memakan ikan, dapatkan permakanan tambahan minyak ikan yang mengandungi asid lemak Omega-3 dari farmasi, kedai makanan kesihatan atau pengusaha jualan langsung (yang berdaftar).

Produk Omega Guard Shaklee telah berada di pasaran sejak 50 tahun yang lalu. Ini menunjukkan kualiti Omega Guard Shaklee adalah tinggi. Jika kualiti tidak tinggi, mana mungkin ia boleh bertahan begitu lama.Omega Guard shaklee adalah minyak ikan yang di hasilkan melalui proses penyulingan 3 peringkat di mana hanya khasiat terbaik omega 3 sahaja yang akan tinggal. Bahan bahaya seperti plumbum dan merkuri yang selalu melekat pada ikan di buang melalui proses penyulingan. Proses penyulingan ini telah menobatkan Omega Guard Shaklee sebagai minyak ikan terbaik di dunia dan ia pembekal terbaik omega 3 pada tubuh badan kita. Omega 3 adalah asid lemak yang boleh beri banyak kebaikan kepada tubuh badan kita.

Antara kebaikan Omega 3 dan khasiat minyak ikan adalah:
 1.  Menjaga kesihatan jantung
 2. Meningkatkan daya ingatan
 3. Mengurangkan risiko strok
 4. Mengawal tekanan darah di dalam badan
 5. Mengawal kolestrol
 6. Menjaga kesihatan sendi – sendi di badan.
 7. Memperkembangan otak dan secara tidak langsung boleh membantu anda untuk fokus.
Omega 3 tidak boleh di hasilkan oleh badan. Oleh itu, anda perlu ambilnya melalui makanan. Antara sumber omega 3 adalah sel ikan, telur, sayur dan jagung. Bagi yang inginkan bekalan omega 3 yang berkualiti, anda boleh ambil Omega Guard Shaklee.

Siapa Yang Sesuai Mengambil Omega Guard?
 1. Ibu hamil
 2. Ibu menyusu
 3. Kanak-kanak (1 tahun ke atas)
 4. Lelaki
 5. Warga Emas
 6. Mereka yang mengalami darah tinggi, kolesterol tinggi, diabetes
 7. Mereka yang mementingkan kehidupan sihat
Untuk pembelian produk sila hubungi saya sekarang di 0149132617.

Percuma konsultansi untuk pelanggan saya sahaja.

Jom dapatkan omega guard kerana promosi akan tamat hujung november 2014.

SID : 886418
Sakeena Abu Haisan

No comments:

Post a Comment